Comunitate - Timp liber - Parcuri si spații verzi

PARCURI ȘI SPAȚII VERZI

 

          Orașul Chitila a dobândit statutul de oraș verde datorită naturii și spațiilor verzi care înfrumusețează și dau culoare întregii zone. Primarul, împreună cu echipa sa, a dorit să mențină și să îmbunătățeasca toate aspectele ce sunt în strânsă legătură cu natura, respectiv parcurile, spațiile verzi și grădinile. Aceste aspecte au îmbunătățit imaginea orașului nostru, fiind mult mai colorat și mai frumos datorită acestor peisaje care îmbie la relaxare, mișcare și ajută la menținerea unui stil de viață sănătos pentru toată lumea.

          Parcurile oferă cele mai bune locuri pentru activitățile sportive, precum alergatul și realizarea activităților fizice, cât și pentru cele obișnuite, plimbatul sau organizarea picnicurilor. Toate acestea sunt posibilie în orașul nostru unde au fost amenajate mai multe spații verzi, de asemnea și locuri de joacă pentru copii, dotate cu bănci, leagăne, tobogane și multe alte construcții specifice dedicate copiilor.

Spațiile verzi reprezintă principala prioritate a autorităților locale.

          Parcul Dendrologic din Chitila (Arboterum)

          Amplasat pe malul Lacului Chitila, Str. Păcii, Parcul Dendrologic a fost deschis locuitorilor începând cu anul 2010. Amenajarea acestui parc s-a realizat din fonduri proprii și a beneficiat de ideile unor peisagisti din cadrul Facultății de Horticultură din București și din Franța. Acesta dispune de două locuri de joacă și de un spațiu dotat cu echipamente pentru practicarea fitnesului în aer liber. De asemenea, acesta oferă posibilitatea petrecerii timpului în aer liber pe iarbă, organizarea unui picnic sau relaxarea pe băncuțele amplasate pe aleile din întregul parc.

 

Parc dentrologic

 

          Parcul are o suprafață de aproximativ 3 ha (30.000 m2) și cuprinde o multitudine de specii diferite de arbori, arbuști, flori și plante, iar în centrul acestuia se găsește un mic lac artificial. Întreg parcul este dotat cu sistem modern pentru iluminat public și wi-fi gratuit, cișmele și o tiroliană, aflată lângă unul dintre cele două locuri de joacă speciale pentru copii.

Parc Dendrologic

 

Parcul oferă toate beneficiile de care un iubitor de natură trebuie să dispună, precum aerul curat, liniștea, un peisaj adecvat, un loc curat și îngrijit. Toate acestea se regăsesc în Parcul Dendrologic din Chitila. Un loc ideal pentru citit, plimbat, relaxat și contemplat, grație peisajelor uimitoare din fiecare colț al parcului.

Apa

 

Pe perioada verii, evenimentele nu lipsesc! Activitățile și competițiile de creativitate sau sportive pentru copii și pentru adulți, dansul, pictatul, micile târguri, se desfășoară, de regulă, începând cu luna mai. Acestea sunt organizate mereu în incinta parcului, susținute de Primăria Orașului Chitila, împreună cu Fundația ProChitila.

                                     1 Iunie - Eveniment                                      

În orașul nostru sunt amenajate și alte parcuri, toate fiind dotate cu locuri de joacă pentru copii, în care toți cetățenii se pot relaxa. Acestea sunt:

  • Parc cu loc de joacă – Șos. Banatului nr. 2, lângă Gradinița Voinicel.
  • Parcul cu loc de joacă din Cartierul Regina Maria, situat pe Str. Ana Ipătescu.
  • Parcul cu loc de joacă din Cartierul de Tineret, situat pe Str. Nucului.

 

Pentru micii noștri cetățeni am realizat spații de joacă speciale, dotate corespunzător, destinate lor, precum:

  • Locul de joacă din Str. Aurel Vlaicu, care se află pe străduțele din zona Gării Chitila;
  • Locul de joacă din Șos. Banatului nr. 44, aflat în spatele Farmaciei Chitila, în apropierea Casei de Cultură „Tudor Arghezi”;
  • Locul de joacă din Str. Lalelelor.