Cabinet CMI Dr. MESAROȘ BOGDAN PAUL

CENTRU MEDICAL

Poza centru medical

 

Centrul Medical Chitila, la un pas de inaugurare

 

   În scurt timp, chitilenii vor avea la dispoziție una dintre cele mai moderne instituții sanitare din județ: Centrul Medical Chitila, unde lucrările sunt aproape finalizate, iar echipele primăriei se află permanent în teren pentru a verifica atât siguranța și calitatea lucrărilor, cât și respectarea termenelor și normativelor stabilite. Am vrut să aflăm care este stadiul actual al uneia dintre cele mai așteptate și necesare investiții pentru comunitatea chitileană, iar reprezentanții administrației locale ne-au precizat că în cadrul acestui proiect se fac ultimele finisaje și retușuri și se efectuează probele funcționale pentru ca toate instalațiile să poată intra imediat în regim de lucru constant. Singurele zone unde mai pot fi necesare lucrări de detaliu sunt compartimentul chirurgie și cel de imagistică, unde operatorul medical al centrului poate avea cerințe speciale pentru a spațiile dedicate anumitor echipamente. În cei 1.400 de metri pătrați ai centrului, repartizați pe două etaje, vor exista, alături de cabinetele medicilor de familie, și cabinete de specialitate precum: oncologie/hematologie, ginecologie și chirurgie generală, radiologie, CT/RMN – imagistică, pediatrie, ortopedie, reumatologie, ORL, oftalmologie, cardiologie, diabet și nutriție, psihiatrie, neurologie, dermatologie, urologie. Doi medici de familie vor funcționa într-un cabinet, prin rotație, iar al treilea va funcționa într-un cabinet, prin rotație, cu medicii de endoscopie – gastroenterologie. Clinica va avea și laborator cu sterilizare, sală de tratamente, sală de recoltare și compartiment de vaccinare.

   Noul obiectiv va funcționa ca ambulatoriu de specialitate, cu un program de 14 ore și, în acest moment se face evaluarea ofertelor depuse la licitația lansată pentru operarea centrului medical multidisciplinar urmând, ca, în cazul în care va exista un grup medical câștigător, să se discute termenii contractului de operare.

   Important de știut este faptul că cetățenii vor putea solicita servicii medicale gratuite decontate de CASS - cu cardul de asigurări de sănătate și cu trimitere de la medicul de familie -, o condiție decisivă stabilită de primăria Chitila pentru funcționarea clinicii fiind să existe finanțări din partea Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov în cadrul unui contract cu operatorul medical.