Comunitate - Educatie - Unitati de invatamant preuniversitar - Scoala

În orașul Chitila există 4 școli de învățământ dintre care una cu învățământ gimnazial, iar 3 cu învățământ primar. În aceste școli învață 1.209 de elevi. Chitila mai are și 4 grădinițe, dintre care două cu program prelungit. În aceste gradinițe învață 381 de copii.

Conform legislatiei in vigoare, invatamantul preuniversitar este finantat din mai multe surse: bugetul de stat, bugetul judetean, bugetul local si venituri extrabugetare (donatii, sponsorizari, contributii). In ultimii ani, aportul finantarii de la bugetul local a crescut. Astfel, Primaria orasului Chitila a alocat 1.090.000 RON pentru modernizarea Scolilor numarul 1 si 3 si a gradinitei, precum si pentru construirea unui teren de sport la scoala numarul 1. Tot pentru copiii din oras, Primaria a construit un nou complex sportiv compus din sala de sport, miniteren de fotbal, teren de tenis de camp, valoarea investitiei ridicand-se la 200.000 RON.

Cadrele didactice din scolile noastre sunt formate, in proportie de 99% din personal didactic calificat, iar procentul de promovabilitate al elevilor este de 98% la ciclul primar si de 87% la ciclul gimnazial.
Primaria orasului Chitila a inteles faptul ca scoala este un bun al comunitatii si este obligatia primariei sa se implice in activitatea scolii. Colaborarea cu institutii si diferite organizatii a dus la numeroase parteneriate si diverse proiecte pe care primaria le deruleaza pentru copii, cum ar fi programe de educatie civica (Chitila Verde), activitati extrascolare sau cursuri de perfectionare a cadrelor didactice.

 

 

Scoala „Prof. Ion Visoiu” cu clasele 1-IV

Pe str. Scolii din zona Cartierului CFR din Chitila, este situata Sectia cu Clasele I-IV, din cadrul Scolii Nr. 1 „Profesor Ion Visoiu”. Scoala are 3 sali de clasa, o curte cu spatiu verde si un teren pentru sport.