Buletinul informativ

Informare de presă a MINISTERUL AFACERILOR INTERNE:

MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020

Vă transmitem MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie anul curent.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

MODEL Adeverinta angajator

MODEL Declaratie pe proprie raspundere


Ministerul Afacerilor Interne – Ordonanță militară nr. 2 din 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19


Ordinul Comandantului Acțiunii, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr.74522 din 17.03.2020

Hotararea CNSSU nr. 11 din 17.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus

Hotararea CNSSU nr. 10 din 14.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus