Asezare

Orașul Chitila este unitate teritorial administrativă aflat în componența județului Ilfov.

Este situat în partea de nord-vest a Municipiului București și are o poziție dintre cele mai favorabile, fiind limitrof capitalei, la numai 200 m de hotarul cu aceasta și la doar 9 km centrul Bucureștiului (punctul zero din Piața Universității).

Orașul Chitila este situat pe DN7 și este străbătut de această șosea pe o distanță de 3 km.

Orașul Chitila se învecinează la est cu Municipiul București, la nord cu orașul Mogoșoaia, la sud cu comuna Dragomirești Vale și comuna Chiajna, iar la nord-vest cu Orașul Buftea și Pădurea Râioasa.

În orașul Chitila se află o stație de cale ferată – stația Chitila, aceasta fiind unul dintre cele mai importante noduri de cale ferată, unde se întâlnesc rutele dinspre București, Pitești și Ploiești.

 

Din punct de vedere administrativ, orașul Chitila mai are în componență și satul Rudeni.

Astfel, suprafața totală a orașului Chitila este de 1.185 ha dintre care:

  • intravilan: 980 ha
  • extravilan: 205 ha

Numărul gospodăriilor, la începutul anului 2017, este de aproximativ 4.800.

 

Infrastructura:

Orașul Chitila este situat pe DN7 și este străbătut de acesta pe o distanță de 3,5 km, precum și de Șoseaua de Centură, pe o distanță de 6,4 km. În orașul Chitila se află și o stație de cale ferată, aceasta fiind unul dintre cele mai importante noduri de cale ferată unde se întâlnesc rutele dinspre București, Pitești și Ploiești. Toate aceste facilități fac din orașul Chitila un loc extrem de atractiv pentru investiții.

La începutul anului 2017 Chitila dispune de o infrastructură care este aproape complet dezvoltată, aceasta fiind finalizată în proporție de 95%.

Din fonduri proprii și cu ajutorul fondurilor europene pe care le-a accesat începând cu anul 2002, Primăria Chitila a realizat 65,4 km de rețea de alimentare cu apă, 65,4 km de rețea de canalizare și 63 km de străzi asfaltate.