Casa de Cultura

Primul Camin Cultural din comuna Chitila a fost infiintat in anul 1963, in cladirea fostului abator situat pe malul paraului Mangu (vizavi de dispensar), avandu-l ca director pe invatatorul Vasile Popa, apoi pe invatatoarea Emilia Visoiu.

In ciuda conditiilor modeste, Caminul Cultural avea trei formatii cu activitate bogata: cor format din cadre didactice si mamele elevilor de la Scoala 185, formatie de dansuri alcatuita din tinerii comunei si taraf alcatuit din lautarii din comuna.

Prin contributia locuitorilor ( din asa-zisa contributie voluntara ) s-a construit o noua cladire pentru camin cultural in livada C.A.P., locatia de astazi. Lucrarile constructiei au durat aproape 3 ani. Caminul Cultural a fost dat in folosinta in anul 1968, in ziua de 23 august, cand s-a serbat si Ziua Recoltei.

Primul director al Caminului Cultural fost profesorul Ion Visoiu, care l-a condus pana in anul 1972. Au urmat apoi directori precum Ion Necsoiu, Ion Anghel, Dumitru Musat sau Doinita Stoica.

La inceputuri, Caminul Cultural avea 4 formatii artistice: cor, taraf, brigada artistica, dansuri, formatii care au obtinut numeroase premii la concursurile organizate la nivel de Capitala.

Activitatea s-a diversificat in timp, fiindca in aceeasi cladire functiona si Biblioteca Comunala, care organiza concursuri precum: ” Cine stie raspunde „.

Pe scena Caminului Cultural erau invitati actori vestiti: Florin Piersic, Nicu Constantin, Jean Constantin, Teatrul Giulesti, Ansamblul „Doina” al Armatei.

In anul 1996, prin hotararea din data de Consiliul Local al comunei Chitila, s-a hotarat schimbarea denumirii din Camin Cultural in Casa de Cultura si a primit numele de Casa de Cultura Tudor Arghezi, datorita faptului ca marele poet Tudor Arghezi a lucrat ca tehnician la Fabrica de Zahar din Chitila, intre anii 1897-1899.

Noul statut a determinat autoritatile comunei, in special pe primarul Emilian Oprea, sa se ocupe indeaproape de aspectul acesteia. Casa de cultura a fost renovata intre anii 2005 si 2008 de catre Primaria Chitila care a marit scena, a introdus incalzire centrala, a amenajat parcul din fata cladirii si a modernizat sala de spectacol, transformand-o intr-o sala de 250 de locuri.

Activitatea Case de Cultura s-a diversificat, aici au loc concerte de muzica usoara, si populara, se organizeaza dezbateri pe diferite teme si au loc festivaluri si concursuri.