Împreună pentru susținerea liniei RATB 422

Posted by on Oct 2, 2013 in Stiri | 0 comments

Pentru ca linia 422 care asigură transportul în comun pentru Chitila și legătura cu Bucureștiul să poată funcționa în continuare, este nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor călătorilor care utilizează această linie.

ratb

 

Achiziționarea de abonamente și validarea cardului RATB la fiecare călătorie sunt condiții esențiale pentru susținerea liniei 422 Chitila – București. Aceste condiții se adresează, confrom legii, tuturor călătorilor, însă, din păcate, acest lucru nu se concretizează în viața cotidiană. Încasările din abonamene și călătorii validate pe linia 422 asigură în prezent doar 30-35% din totalul cheltuielilor pentru funcționarea acestei linii. Iar costurile nu sunt deloc mici, ele ridicându-se lunar la aproximativ 100.000 lei, investiție ce revine bugetului local al orașului nostru.

Avem un mijloc de transport în comun modern și eficient, care funcționează după un orar bine organizat, monitorizat în permanență. Este însă un efort financiar foarte mare pentru Primărie, iar fără susținerea activă și responsabilă din partea chitilenilor, linia 422 nu poate funcționa. Îmi doresc menținerea acestui mijloc de transport, pentru că el reprezintă un serviciu esențial pentru chitileni, în special pentru elevi și pentru cei care lucrează în București. Fac astfel apel la simțul civic al tuturor cetățenilor să respecte obligația de a valida cardul sau abonamentul la fiecare călătorie pe traseul 422, precum și de a achiziționa cartelele RATB necesare, de la centrul din Chitila, situat lângă piața Chitila. Avem singurul centru din Ilfov de eliberare a cardurilor RATB, iar el trebuie susținut de către chitileni”, a declarat Emilian Oprea, primarul orașului Chitila.

Să nu uităm că abonamentele care beneficiază de reducere sunt subvenționate tot din bugetul local, fapt care contribuie la creșterea costurilor lunare pentru menținerea liniei 422. Așadar, asigurarea transportului în comun nu este nici pe departe un serviciu gratuit, ci unul oferit prin mari eforturi din partea Primăriei și a Consiliului Local Chitila. Cei care vor alege să-l considere gratuit vor suporta consecințele în cadrul controalelor intensificate de Poliția Locală, în colaborare cu RATB. Poliția Locală Chitila a aplicat zeci de amenzi celor care utilizează fraudulos acest mijloc de transport în comun, iar acțiunile de acest gen vor fi tot mai frecvente în perioada următoare.